Börjar du se gammal ut?

Att åldras är ingen lätt resa. Det är inte helt enkelt att acceptera att kroppen inte längre är lika starkt, att man inte är lika pigg och att ansiktet man ser i spegeln inte längre är den person man vant sig vid. Åldrandet är ett oundvikligt faktum som drabbar oss alla och det är också den vetskapen som gör att de flest av oss, trots allt, kan möta ålderdomen mer nonchalant. 

För vissa blir dock slaget lite hårdare och man har betydligt svårare att acceptera att man inte längre ser ut som man gjorde eller klarar av de saker som man en gång klarade. Det är dessa som söker hjälp och det är de personerna som vi ska fokusera på här. 

Traditionellt sett då det handlar om att se yngre ut så vänder man sig till kirurgin och genomför exempelvis ett ansiktslyft. Något som för all del fungerar, men som även har vissa nackdelar som inte går att bortse ifrån. Dels så är det ganska dyrt, dels så blir man ofta sövd, dels så handlar det om en relativt lång konvalescens och dels så syns ett sådant ingrepp - på ett negativt sätt. Har man tagit professionell hjälp för att släta ut huden och bli av med rynkor så vill man att det ska synas - men inte synas, om ni förstår skillnaden? Man vill se ung och fräsch ut, men man vill inte att de ska märkas att man, så att säga, lagt sig under kniven och “fuskat”. 

Prova botox i Stockholm 

Ett välkommet steg i utvecklingen är därför att man inte längre behöver vända sig till den klassiska kirurgin för att se yngre ut och för att exempelvis släta ut huden i ansiktet. nej, numera finns det andra lösningar och en av de mest omtalade och populära handlar om botox.  Botox och fördelarna med denna substans - Botulum Toxin A - upptäcktes av en slump. Man använde först detta för att behandla spasmer i ögonen; men efter ett tag så upptäckte man även att preparatet fungerade på så sätt att patienterna även fick slätare hud i- och kring det behandlade området. 

Förenklat förklarat, injiceras botox i exempelvis pannan och ämnet gör att musklerna under huden slappnar av vilket i sin tur leder till att huden slätas ut. Botox har klara fördelar. Skulle du bo i exempelvis Stockholm - där du har flest alternativ - så kan du genomföra en behandling med botox under lunchen och redan samma dag vara tillbaka i arbete. Det krävs alltså ingen läkeprocess och dessutom så sitter effekten i under en lång tid också - man brukar räkna med åtminstone ett år. 

Några dagar efter behandlingen så visas det fulla resultatet. Skulle du ha besökt en klinik i Stockholm så kan du njuta frukterna i form av en slät panna - helt rynkfri - redan efter 1-3 dagar; en effekt som alltså håller i drygt ett år. Som här på Lifetime Clinic.

Idel fördelar med botox alltså? Ja, i det stora hela. Men det finns vissa bieffekter som kan synas också. Vissa får mindre blånader där nålsticket/sticken skett och en del - dock väldigt ovanligt - kan under en kortare period får problem med hängande ögonlock. I övrigt skulle vi säga att botox är ett perfekt alternativ för att se yngre, piggare och fräschare ut. 

5 Dec 2017