Bra sätt att lyfta rumpan

Vi fokuserar här på träning då vi talar om att lyfta rumpan – men vi har har ändå förståelse för den andra definitionen för att lyfta rumpan. Förståelse och full respekt. Det handlar nämligen i många fall om att man lyfter sin rumpa efter en kraftig viktnedgång och där man låter en professionell kirurg ta bort överflödigt skinn och fett som annars skulle vara svårt – för att inte säga omöjligt – att få bort. Däri lägger vi inga moraliska värderingar; kan man genom kirurgi lyfta sin rumpa så är det ett bra alternativ då inga andra utvägar finns. Har man försökt allt – ätit rätt, tränat och provat på alla tänkbara övningar och dieter – och ändå inte lyckats få den form på rumpan man drömmer om. Ja, varför inte?

Vi ska, som sagt, dock fokusera på att lyfta rumpan genom träning och där vi således menar hur man får en fastare och mer välsvarvad bakdel. Det går – med det kräver en återbetalningsplan där mycket svett, slit och uppoffringar är en del av valutan. Belöningen är dock stor och det bästa av allt är att övningarna går att göra hemma. Övningar för att lyfta din rumpa:

  • Grodhopp: vem har sagt att träning är tråkigt? Hitta ditt inre barn genom denna roliga – och jobbiga! – övning. Ställ dig på huk, låt rumpan nudda vaderna, blicken framåt/uppåt och häv dig framåt med ett kraftigt hopp. Hjälp till med armarna! Landa – hoppa – landa – hoppa. Hitta en gräsmatta som är tillräckligt stor.
  • Step: hitta en bänk eller en stol och ställ dig framför den. Ett ben i taget gäller och du ska ställa sig på bänken varje gång. Tryck ifrån med hälen och låt det ”fria benet” åka upp så långt som möjligt. En nyckel är att spänna magen för bättre hållning genom hela övningen. Arm motsatt benet som lyfts åker också upp.
  • Höftlyft. Samma bänk som tidigare – men denna gång lägger du dig ner och lägger dina ben på bänken. Pressa höfterna uppåt – håll kvar och spänn skinkorna. Upprepa! Armarna? De ska ligga längs med kroppen.