Blogg

Välkommen till vår blogg om träning, skönhet och hälsa. Livet är så mycket mer än bara rumpan - och det kommer att märkas här i bloggen där det blir en salig blanding av olika ämnen. 

RSS

Få fillersbehandlingar i Västerås och förändra ditt utseende

23 Aug 2023

Fillersbehandlingar är något du kan få i Västerås, där det finns flera etablerade kliniker som erbjuder dessa tjänster på daglig basis. Här kan du få den hjälp du behöver för att förändra ditt utseende och skapa en ökad känsla av skönhet och självförtroende.

En populär trend att förändra sitt utseende

Det är alltmer vanligt att människor väljer att förändra sitt utseende. Detta är en trend som förmodligen kommer att fortsätta att vara populär under en lång tid framöver. Sedan urminnes tider har människor velat bevara sin ungdom och skönhet genom att manipulera och förstärka de drag som de värderar mest. Det är en naturlig önskan att vilja vara vacker och attraktiv. Dock är uppfattningen om vad som anses vara vackert inte statiskt över tid, utan skönhetsideal förändras i enlighet med samhällets kultur och normer. Tidigare var konsten ofta den som dikterade skönhetsnormerna, genom att vara nyskapande på sitt eget sätt. I dagens samhälle är det dock media som har en större påverkan.

Hitta specialister på fillers i Västerås

Om du tar dig till Västerås och träffar specialister inom fillers kan ditt liv ta en ny riktning. Du kan äntligen få det utseende du länge har drömt om. Antingen kommer du att vara nöjd med resultatet och fortsätta att få fillersbehandlingar med jämna mellanrum, eller så kommer du att inse att du faktiskt var nöjd med ditt utseende redan från början.

I vissa fall kan en defekt på kroppen skapa en sådan brist på självförtroende att det leder till depression. Men det är fantastiskt att veta att genom ett litet ingrepp med hjälp av specialister på fillers i Västerås kan du förändra och förbättra allt, så att du kan leva ett liv där du älskar och accepterar dig själv fullt ut.

Vikingasmycken ger dig en känsla av historiska vingslag

20 Apr 2023

Vikingasmycken sitter inte på var mans hand. De som bär dessa smycken brukar ha en speciell anknytning till förhistoriska händelser. Det gäller dock inte alla.

Det är inte underligt att just vikingasmycken är populära då de härrör från en tid då man satte en ära i att ha vackra smycken på både kropp och klädedräkt. Smyckena gav pondus och spelade en viktig roll när det gällde att pryda sig och broschen hade dessutom den funktionen att den höll ihop slängkappan.

De användes inte bara för att pryda kläder och ägare, de var dessutom en förnämligt god källa till att idka byteshandel med. En del herrar hade det som gåva till sina undersåtar för att garantera deras trohet och lojalitet. Ofta gav de i sin tur dessa smycken vidare ner i leden.

Vikingasmycken skapades med en slags vaxmetod

Runor och andra fornnordiska tecken är vanligt att du finner på de smycken som härrör från vikingatiden. För att tillverka sina smycken gjorde man en vaxform först. Därefter hällde man smält metall i formen och när den hade svalnat kunde man bryta itu vaxet och vips såg smycket sin dager.

Det var viktigt att man hade med en gravyr (till undersidan) så att man kunde garantera halten av silver eller brons som fanns i smycket. Det var väldigt vanligt att det fanns med till de skägg- och hårsmycken som var populära att bära på vikingatiden. De som höll både skägg och hår borta vid våldsamma strider.

Läs mer kring vikingasmycken på denna sida: fintochbilligt.se

HLR-utbildning för dig som vill vara förberedd på allt i Stockholm

17 Nov 2022

På en HLR-utbildning i Stockholm lär du dig rädda liv. Vilket kan vara en riktigt bra sak att kunna, om ett hjärta i din närhet plötsligt slutar slå.

När ett hjärta slutar slå är varje sekund dyrbar. Och det tar många sekunder innan ambulansen är på plats. Särskilt i en storstad som Stockholm kan det vara lång väntetid på blåljuspersonal. Då är det guld värt om förbipasserande eller anhöriga till patienten kan hjälpa till med HLR i väntan på sjukvården.

Men HLR är inte något du kan göra automatiskt, även om du sett det göras på TV hur många gånger som helst. Det är nämligen en helt annan sak att faktiskt utföra HLR, än vad det framstår som när du tittar på någon annan som gör det. Det är en hel del kraft som ska till, och den kraften måste placeras på rätt ställe.

Öva praktisk HLR på utbildning i Stockholm

På en HLR-utbildning i Stockholm får du veta precis hur du ska göra för att hålla igång ett hjärta tills dess att ambulansen kommer fram. Du får lära dig teorin bakom HLR, såväl som att utföra praktiska övningar som ger dig känslan av hur det kommer bli i skarpt läge.

Samtidigt är det självklart svårt att förbereda sig på den stress och panik som kan uppstå i en situation där HLR behövs. Men du kan göra så gott du kan. Och det måste vara gott nog. Med hjälp av en HLR-utbildning kan det faktiskt visa sig att “så gott du kan” är tillräckligt bra för att rädda någons liv.

Olika sätt att utöva klättring på - Prova att klättra!

10 Nov 2022

Det finns många olika sätt att klättra på - med rep och utan, inomhus eller utomhus. Vi listar några olika typer av klättring som finns tillgängliga i Sverige.

Klättring inomhus

Att klättra inomhus i en träningslokal är en bra första början. Här kan du lära dig grunderna och hur man klättrar på ett säkert sätt. I en klätterhall så erbjuder de ofta kläder och utrustning som du kan hyra eller låna. Klätterhallar finns i hela Sverige, du kan börja med klättring i Göteborg eller vilken stor eller mellanstor stad som helst. I klätterhallar kan du ofta också prova på några av de olika stilarna som vi beskriver här nedan.

Bouldering

Bouldering innebär att man klättrar på mindre klippor eller på stora stenar. Ordet kommer av engelskans “Boulder” som betyder stenblock. När man utövar bouldering använder man inte rep och säkringar utan klättrar fritt, det är också därför man inte kan klättra lika högt. Till skydd har man en tjock matta eller liknande som går att falla på. För boulderklättrare är det viktigt att ha med sig andra klättrare eftersom de hjälper till så att man faller rätt. Det finns även en variant av bouldering som kallas DWS (deep water solo), då klättrar man över vatten istället.

Traditionell klättring

Detta är en typisk stil som används vit utomhus klättring och som kräver mycket övning innan man kan ge sig upp på högre höjder. Speciellt för traditionell klättring är att man kilar fast säkringarna i klippskrevor och liknande. Det gör att det inte blir någon skada på berget men kräver att klättraren är duktig och att säkringen håller.

Sportklättring

Sportklättring är vanligt i klätterhallar. Det innebär att man har ett kortare rep som man spänner fast i bultar eller kortslingor som redan finns utplacerade på väggen. Hur långt du faller beror alltså på hur långt du hunnit klättra från din senaste bult.

Topprepsklättring

Det här är en lämplig form för de som är nybörjare och utövas ofta med en erfaren klätter experts insyn. I topprepsklättring är man säkrad genom sin klättersele i ett rep som har ett ankare högst upp och är spänt med en säkring längst ner på marken. Det betyder att om man tappar greppet så faller man nästan inte alls.

En tandläkare är riktigt bra att ha i Solna

31 Oct 2022

Tänk vad praktiskt det är att ha en bra tandläkare i Solna. Det gynnar både dig som bor där och dig som arbetar där. Då blir det lätt att ta sig dit.

Det är inte alltid som det går att få en tandläkartid på eftermiddagen när du slutat jobba. Lika svårt kan det vara att gå ifrån under arbetstid. Men har du en tandläkare i Solna där du antingen bor eller jobbar kan det underlätta väsentligt. Det blir enkelt att ta sig dit och att få bra tandvård.

Det är skönt att kunna vårda sina tänder allt som oftast. Går du dit minst varje år, kanske till och med lite oftare, kan du förebygga en massa besvär. Ju tidigare ett begynnande hål upptäcks, desto snabbare kan det åtgärdas. När det inte blivit ett stort hål är det gjort på nolltid att laga det.

Tandläkare i Solna tar sig an allt som rör tänderna

Det är inte bara hål en tandläkare lagar. Det kan vara mycket fler saker som du behöver hjälp med under din livstid. Ibland är tänderna sneda. Andra gånger kan det vara en inflammation i tandköttet. En del av oss behöver en brygga, medan andra har behov av ett implantat.

Oavsett vad du behöver kommer du kunna finna en tandläkare i Solna som hjälper dig med det. I sällsynta fall kan du behöva specialistvård. I så fall kan din tandläkare skriva en remiss. Det kan innebära att du får åka till en annan klinik för just detta ändamål.

Håll era medarbetare avslappnade och erbjud företagsmassage i Stockholm

19 Oct 2022

Det är alltför vanligt att människor får sjukskriva sig på grund av smärta i kroppen. Spänningar som ställer till det, lös det med företagsmassage i Stockholm.

Jobbar du på ett kontor? Sitter mycket vid datorn och fixar med papper? Eller har du ett mer aktivt jobb? Oavsett vilket jobb du har, så kan du få bli lite bortskämd på arbetet. Man kan tycka att sitta stilla är ett enkelt jobb, men nej det är det inte. Kroppen värker och gör ont efter hand, ett stillasittande jobb är ingen dröm.

Alltför många får gå hem från jobbet på grund av en smärtande kropp. Det kan vara ömma och stela muskler, spänningar i axlarna som leder till huvudvärk och mycket mer. Detta kan man motverka. Genom att erbjuda sin personal massage, så håller de sig i bättre skick och får på så sätt även må bättre.

Alla förtjänar att få företagsmassage i Stockholm

Oavsett inom vilket område man arbetar, så kan man behöva få lite massage. Erbjud dina medarbetare lite företagsmassage på arbetsplatsen. Det tar minimalt med tid, så arbetet blir inte drabbat av det. Samtidigt som personalen kommer att må bättre.

Ni kan få företagsmassagen på friskvårdsbidraget. Så är det ett gäng som vill ta del av massage på arbetet, så kontakta ett företag för att bestämma dag och få en prisbild. Det kan löna sig att bestämma en återkommande dag varenda månad, eller hur ofta ni nu vill ha det.

Kiropraktor erbjuder en väl beprövad behandlingsmetod på Kungsholmen

8 Sep 2022

Hos en kiropraktor på Kungsholmen får du ta del av världens tredje största vårdform. Kiropraktik, alltså. En väl beprövad och bevisat effektiv behandlingsmetod.

Visste du att kiropraktik är den tredje största vårdformen i världen? Den trumfas bara av tandvård och traditionell läkarvård. Alla andra alternativa behandlingar kan med andra ord slå sig i väggen. Kiropraktik är väl beprövat och har bevisad effekt. Många läkare rekommenderar kiropraktik till sina patienter.

Du kan också känna dig trygg med att den kiropraktor som utför behandlingen är välutbildad och erfaren. I alla fall om du vänder dig till en etablerad klinik, till exempel på Kungsholmen där många kiropraktorer varit verksamma i många år. Be om referenser från dina vänner, det är mycket möjligt att någon av dem har en favorit.

Kontakta kiropraktor för att boka tid

När du ska kontakta en kiropraktor på Kungsholmen bör du beskriva dina besvär redan när du bokar. Söker du i förebyggande syfte, eller har du ett pågående akut tillstånd som behöver åtgärdas så fort som möjligt? Många kiropraktorer håller vissa tider öppna i sin kalender, för att kunna boka in patienter som har ett akut läge.

Det är nämligen inte så bra att gå runt med akut smärta. Det påverkar hela din rörelseapparat, vilket på sikt kan förvärra besvären och göra dem mer återkommande. Be din kiropraktor om råd kring hur du ska förhålla dig till dina besvär framöver. Det kan vara bra att boka in återkommande behandlingar, för att förebygga att besvären kommer tillbaka.

Hälsoklinik för ditt eget bästa

30 Aug 2022

På en hälsoklinik kan du göra både kliniska och estetiska ingrepp. Från början var hälsokliniker ett ställe där det var mycket fokus på örter och näring.

Det finns idag många olika sorters hälsokliniker. En del sysslar med integrativ medicin, andra har skolmedicinsk inriktning och ytterligare några arbetar med det estetiska. Att få en estetisk behandling kan vara av stor betydelse om du har missbildningar eller ärr på något sätt.

Det är också av väsentlig betydelse att du blir helt återställd om du råkat ut för någon olycka. I det fallet är det lämpligt med både örter, vitaminer och mineraler. De kan precis som operationer av olika slag bidra till att återställa din hälsa och kanske även ditt utseende. Vilket kan ha en stor psykologisk effekt.

Hälsoklinik med stort fokus på ansvar och anamnes

När du går till en hälsoklinik tar de ansvar för att du ska känna dig väl till mods. Du får ett frågeformulär som fylls i för att din behandling ska gå till på bästa möjliga sätt. Är det ett estetiskt ingrepp det handlar om kan du vara beredd på att det blir lite frågor och därefter genomgång med en läkare.

När du är ny på ett ställe behöver alla uppgifter gås igenom, som du själv känner till om din hälsa. Du kan få frågor om saker du inte tänkt på tidigare. Både fysiska, känslomässiga och mentala händelser i ditt liv. Det ligger till grund för vilken behandling som kan vara lämplig för dig. Se till att besöka denna privatklinik för att förbättra din hälsa: vastermalmsprivatklinik.se

Sugen på att göra ögonlocksplastik i Stockholm?

7 May 2020

Trött på att se trött ut? Vill du ha ett mer vaket ansikte med pigga ögon? Kolla in ögonlocksplastik i Stockholm. Många väljer idag att göra en sådan för att känna sig piggare och fräschare.

Många kommer med stigande ålder och åren som går att få hängiga ögonlock. Både de övre och de undre ögonlocken kan hänga och se påsiga ut. De kan göra så att ditt ansikte ser trött ut och ögonen ser sömniga ut mest hela tiden. Inga mirakelkrämer i världen kommer att hjälpa mot det tyvärr.

Idag är det många som väljer att göra en ögonlocksplastik i Stockholm för att åtgärda sina trötta och hängiga ögonlock. Med stigande ålder förlorar huden sin elasticitet och därav kommer de hängande ögonlocken. Sedan spelar såklart arv en stor roll i om detta blir mer eller mindre påtagligt, man kan ju ha haft turen att få väldigt bra gener.

Relativt litet ingrepp

Många är säkerligen osäkra och nervösa över att göra ett sådant ingrepp. Men det är faktiskt inget särskilt stort eller svårt ingrepp att utföra en ögonlocksplastik. Det går att göra under lokalbedövning. Sövning med narkos finns om man så önskar, men det är inget tvång och många väljer att göra det med bara lokalbedövning då narkos ökar riskerna.

Det är inte så smärtsamt varken under eller efter själva ingreppet. Det brukar gå bra med bara lite vanliga värktabletter om man tycker det är besvärligt de första dagarna.

Hur går det till?

En operation av de undre eller övre ögonlocken är en av de mest vanliga skönhetsoperationerna som görs idag. De som utför dessa har lång erfarenhet och en utbildning inom området, du som patient ska känna dig trygg och säker när du kommer till en sådan klinik. De svarar på alla dina frågor och kommer se till att du får den behandling som är skräddarsydd för just dig och dina ögon.

Hur gör man då? Jo, det läggs ett snitt i den övre ögongloben, detta för att ärren inte ska kunna synas efteråt. För påsarna under ögonen så görs det ett snitt innanför, på detta sätt tas enkelt det överflödiga fettet bort. Man kan även välja att få en peeling efteråt för att minska på eventuella rynkor och hängig hud. Tiden efteråt kommer man få råd om hur man ska sköta om sig själv. Svullnad och blånad kan uppstå, alla läker olika. Vi rekommenderar att läsa mer på: https://www.ögonlocksplastikstockholm.se

När inte träningen hjälper

9 Apr 2019

Många kvinnor är inte nöjda med sina kroppar. Trots oräkneliga timmar med promenader eller på gym och omläggning av kosten är man inte nöjd. Det är vanligt att man inte känner sig kvinnlig. I media ser vi dagligen vackra kvinnor med kvinnliga former som stolt visar upp sina kroppar. 

Brösten är ofta något kvinnor är missnöjda med. Det klassiska kvinnliga utseendet med stora och välformade kvinnobröst har alltid funnits. Men långt ifrån alla kvinnor ser ut så. Antingen är det genetiskt eller så har med åren brösten blivit mindre och slappare. Träning och kosthållning i alla ära men det är svårt att få fastare bröst av det. 

Vad gör man när man provat allt?

När man mått dåligt av sina bröst under längre tid och när det påverkar vardagen negativt kan fundera om en bröstoperation kan vara något. Det är en ganska enkel operation nuförtiden med kort läkning och mindre ärr än tidigare. Men man måste noga tänka igenom det för det är ändå en operation under narkos och man måste må bra psykiskt och fysiskt.

Olika metoder

Hur går en bröstoperation då till? Det finns olika typer av implantat och metoder vid själva ingreppet. När det gäller bröstförstoring kan man lägga snittet på tre sätt. Dels kan snittet läggas i vårtgårdens kant (areolärt), i vecket under bröstet (submammärt) eller i armhålan (axilliärt).

Det vanligaste numera är att snittet läggs under bröstet, eftersom huden läker bäst där med mindre risk för synliga ärr. Det är också liten risk för blödning och infektion.

Koksalt eller silikon

Det allra vanligaste implantaten är gjorda av silikon eller koksalt. Silikonet har den fördelen att den är väldigt likt riktig bröstvävnad och det blir ett väldigt naturligt resultat. Koksalt är väldigt naturligt för kroppen som redan innehåller denna vätska. Skulle koksaltimplantatet gå sönder tar kroppen hand om det utan extern åtgärd. Det kräver också ett mindre snitt än när man för in ett implantat av silikon. Silikon är något dyrare än koksalt. 

Efter behandlingen

Efter själva ingreppet måste man ge kroppen tid att läka i sin egen takt. Det är väldigt individuellt hur kroppen reagerar. För vissa med kontorsarbeten kan man börja arbeta efter ett par dagar om allt gått bra. För andra kan det ta ett par veckor innan man kan återgå till arbetet. Det viktigaste är att lyssna på kroppen. Det kan göra ont tiden efter operationen men det räcker generellt med vanliga värktabletter.

Läs mer om hur det går till när man gör en bröstoperation här: www.bröstforstoringstockholm.se.

Gör så här om du har en idrottsskada

24 Nov 2018

Det viktigaste som du kan göra om du har drabbats av en idrottsskada är att inte göra något alls, det vill säga, att du vilar och gör en paus i träningen och idrotten. Många idrottsskador kan bli permanenta och förvärras för att man har haft för bråttom med att komma igång på nytt och inte har tagit hänsyn till att kroppen har skadats.

Idrottsskador är inte att leka med. Det är viktigt att vila. Punkt. Slut. Däremot om du har råkat ut för en ganska allvarlig skada, bör du söka professionell hjälp mot skadan. Då bör du söka upp en idrottsskadespecialist. Det är först då som du kan få en professionell rehabilitering. Här listar vi några av de behandlingar som du kan behöva genomgå.

Naprapatbehandling

En naprapat är någon som är expert på kroppens olika muskler. Det innebär att naprapaten kan massera musklerna så att de blir användbara på nytt. Har man till exempel fått en idrottsskada i låren, ryggen eller knäna, kan en naprapat med återkommande behandling, se till att musklerna får exakt så mycket blodgenomströmning som du behöver.

Träningsprogram med rörelseanalys

Går du till en idrottsskadespecialist kan du få hjälp med ett särskilt anpassat träningsprogram som är den bästa träningen just för dig. Har du till exempel fått en idrottsskada i knät, är det inte jogging, eller benpress som du ska träna. Däremot kan du få simning på receptet från en idrottsskadespecialist. Simning är bland det mest balanserade sättet att träna på och som garanterat inte belastar dina knän.

Dry needling

Dry needling har inte med akupunktur att göra. Även om man använder liknande nålar som i akupunktur nära man behandlar med dry needling. Med hjälp av nåla kommer man åt i musklernas inre och får igång blodgenomströmning och kan "massera" musklerna med hjälp av nålarna.

Kinesiotape

En kinesiotape aktiverar det neurologiska nervsystemet, kommer åt kroppens egna informationsprocessorer och sätter igång kroppens cirkluationssystem. Man tejpar helt enkelt de skadade delarna i kroppen på ett sätt som sätter igång flödena och genomströmningarna av kroppen, som håller igång det dygnet runt. Det gäller att veta hur man ska tejpa kroppen för att få igång dessa mekanismer i kroppen.

Det finns flera bra redskap som man kan använda för att få igång kroppens eget system för läkning, som gemene man inte har kunskap om och som kan påskynda kroppens process mot ett läkande. 

Så kan du ta bort extra fett i Stockholm

11 Oct 2018

Försöker du gå ner några kilon? Att gå ner några kilogram är bra om man är överviktig. Det finns olika program – på datorn, nätet eller i någon app på mobilen – där man kan räkna ut sitt BMI (body mass index). Det är nämligen viktigt att ha rätt uppfattning om sin egen kropp, och inte tänka att man väger mer än vad man faktiskt gör och vet när det är läge att gå ner och när det är läge att gå upp i vikt, ifall man väger för lite.

Träning alltid bra för kroppen avsett om man väger för lite eller för mycket 

Oberoende vad vågen visar, är träning bra för kroppen. Väger man för mycket är träningen bra. Väger man för lite är även då träning bra. Har man för högt eller för lågt blodtryck, hjärt- eller kärlsjukdomar är träningen bra för kroppen. Har man en stor övervikt bör man inte träna så hårt, däremot är snabba promenader bra för kroppen. När man väl har börjat gå ner, kan man jogga lätt. Sedan kan träningen öka i intensitet och styrka ju mer du sedan går ner i vikt.

Har du stor övervikt bör du vara försiktig med träningen

Den som har en stor övervikt kan börja med en fettsugning för att kick-starta viktnedgången. Det är en bra metod att påbörja en viktig förändring av sin kropp. När man väl har mindre fett på kroppen blir det sedan så mycket lättare att röra på sig. Man behöver inte längre släpa på det stora överskott av fett på kroppen, och man sliter inte heller lika mycket på knän och fötter, leder och muskler med mindre fett. Att göra en fettsugning är heller till ingen nytta om man inte startar en viktig förändring av sina vanor. Tänk dig de som gör en fettsugning, blir av med sitt fett, men som sedan efter ett år har gått upp alla kilon som de tog bort. Vad är det då för idé att göra en fettsugning? Det är också heller ingen bra idé att använda fettsugning i stället för att ställa om livet så att man inte lägger på sig lika mycket fett i fortsättningen. En fettsugning, eller två går väl an, men fyra, fem är definitivt inte bra för kroppen.

Så hittar du en skönhetsklinik i Stockholm

Ska du göra en fettsugning gäller det att hitta en seriös skönhetsklinik. Här tycker vi att du vinner på att göra nogranna kontroller av den skönhestklinik som du funderar att anlita. Googla "fettsugning Stockholm" och läs på om skönhetskliniken och fråga om referenser och läs omdömen om kliniken. Kontrollera både personal och de material och metoder som de använder sig av. Är det en beprövad metod? Vet man att det fungerar och inte är humbug? Har personalen verkligen den legitimation som de hävdar att de har? Detta är nämligen en mycket okontrollerad marknad och ingen har någon som helst kontroll. Det är ju din kropp det handlar om! Lycka till!

Nytt leende med tandimplantat

7 Jul 2018

Vi har alla olika kvalitet på våra tänder. Det gör att vissa har sina tänder genom hela livet medan andra inte alls har samma tur. Eller skicklighet. Det finns nämligen olika orsaker till tandlossning och här spelar faktiskt tur och skicklighet en viss roll. Vi förklarar hur vi tänder. Om du skulle bli sjuk och tappa dina tänder som en följd av detta så handlar det om någonting som inte går att påverka; du har haft otur. Detsamma om du skulle bli sjuk och äta mediciner som gör att din tandhälsa försämras så till den milda grad att tänderna lossnar.

Det handlar däremot inte om otur om din tandlossning kommer som en konsekvens av dina livsval. Röker du, snusar du, använder narkotika eller om du, helt enkelt, struntar i att sköta dina tänder - borsta dagligen, använda tandtråd och besöka en tandläkare någon gång per år - så har du till mångt och mycket dig själv att skylla. Därmed dock inte sagt att det inte finns någon lösning och att du inte ska få någon hjälp för att ersätta de tänder du tappat. En hjälp som idag är bättre än någonsin tidigare dessutom och som innebär att man opererar in tandimplantat.

Tandimplantat har nämligen väldigt många fördelar om man jämför med exempelvis tandproteser (löständer, i folkmun). Vi ska visa på dessa senare; men först så ska vi dock säga att lösningen inte är för alla. Något som åter leder oss till livsstil. För att bedömas som en lämplig kandidat för tandimplantat så krävs det ett starkt käkben. Hur pass stark muskelvävnad som finns i käken är nämligen avgörande i frågan om det är möjligt att fästa de skruvar av titan som används.

Är käkbenet försvagat - något som ofta många rökare får - så blir operation, om inte omöjlig, så åtminstone väldigt svår. Det går att transplantera ny vävnad; men det gör att ingreppet både tar längre tid och att resultatet kan bli sämre.

Så: du har alltså större chans att få ett nytt, friskt och vackert leende om du väljer att fimpa cigaretterna och sköta dina tänder på ett korrekt sätt.

Stora estetiska fördelar med tandimplantat

Vi kan säga att du lever i Stockholm och tappat två tänder som en följd av en olycka (som även det är vanlig orsak till varför man blir av med tänderna). Tänderna du tappat påverkar dig negativt: du kan inte tugga maten riktigt, du har svårt att framställa vissa ljud och dessutom så skäms du.

Just skam är ofta synonymt med tandlossning - man vågar inte le, man skäms över att visa sig och man blir asocial. De tandproteser du fått av tandläkaren är, helt enkelt, inga som du trivs med. Däremot så vill du få tandproteser av din tandläkare i Stockholm. Frågan är om det är möjligt och varför du skulle tjäna på den lösningen? Vi ger några snabba svar!

De passar: Tandimplantat brukar vara en bra lösning om det handlar om exempelvis utslagna tänder. Förutsatt då att käkbenet inte tagit för mycket stryk. Den tandläkare du besöker i Stockholm kommer att utföra en noggrann undersökning och vid denna så brukar rena specialister delta - allt för att bedöma dina förutsättningar för att få tandimplantat inopererade. Själva ingreppet sker sedan i två olika etapper. Först så borras skruvarna fast i käken. Dessa är av titan och det gör att de ofta växer ihop med kroppen. Här påbörjas sedan en tillverkning av kronorna (som kommer att vara dina “tänder”). Under den tiden så får du provisoriska tänder insatta.

Fördelarna: Då dina kronor är tillverkade så är det dags att njuta frukterna av dina nya tandimplantat. Dels så finns det goda möjligheter att dessa är med dig livet ut och alltså fungerar som dina ordinarie tänder. Dels så kan du tugga som vanligt och du kan prata (efter en viss träning) precis som du alltid gjort. Den stora fördelen ligger dock i det estetiska. Ingen kommer att kunna se att du har tandimplantat. Detta då man - genom sofistikerad och avancerad teknik - kan framställa dessa efter dina ordinarie tänder. Samma storlek, samma gropigheter, samma yta och samma färgnyans: allt ser exakt likadant ut. Tandproteser kan - trots att även de utvecklats - anas av utomstående. Det sker aldrig med ett tandimplantat.

Nackdelar? Det handlar om ett ganska omfattande ingrepp och det finns inga garantier på att dina tandimplantat verkligen godtas av din kropp. De flesta gör det, men andra drabbas av komplikationer. Du kan däremot ge dig bättre odds genom att sköta dina implantat. Dessa måste borstas och rengöras dagligen och lika noggrant som vanliga tänder. Felet många gör är att man tror att implantat inte kan drabbas av skador. Så är det inte. Den vanligaste orsaken till varför de inte fäster handlar om infektioner och inflammationer som en följd av undermålig skötsel i- och kring det specifika området. Sköt om dina tandimplantat!

Detta är viktigt vid skönhetsingrepp

28 Jun 2018

Om du letar efter en behandling som du önskar för att förbättra ditt utseende är det några faktorer som är viktiga att ta i beaktande och fundera igenom. För det första och det viktigaste kanske man kan påstå, är att det är överraskande lite som är reglerat i lag, vad man får göra och vilka sorts preparat man får använda i skönhetsbranschen. Dock är det så i ett så litet land som Sverige sprider sig skvaller och negativ publicitet väldigt snabbt via tillgången på internet och användning av sociala medier, om det är så att inte nyhetsmedierna väljer att ta upp behandlingar som går fel eller preparat som är farliga att använda. När det kommer till skönhetskliniker i Sverige är de flesta reglerade och har viss kontroll av Socialstyrelsen. Ändå finns det vissa kriterier som vi tycker att man bör titta efter när man väljer skönhetsklnik för en behandling. Vi listar dem här.

Detta kan du själv kolla upp

1. Utbildad personal

Att skönhetskliniken har rätt utbildad personal är ganska givet. Man kan ju inte be vem som helst arbeta med skönhetsbehandlingar. På vissa ställen nöjder man sig med att en personal har certifieringar, men det anser inte vi räcker. Här rekommenderar vi att personalen ska var sjuksköterska och utbildad till det för att arbeta med injektioner. Även att klniken har läkare om inte annat för säkerhets skull, ifall något skulle hända.

2. Produkter

Man bör och ska alltid ställa så många frågor du bara kommer på om de produkter som de använder sig av på kliniken. De bör alltid använda väl beprövade produkter för att minimera risken att du får någon allergisk reaktion. Och låt dig inte förvillas av "nyheter" som utlovar det ena eller det andra. Har produkten testats? Hur har det testats? Har produkten godkänts av ledande leverantörer av skönhetsprodukter? Har produkten använts i Sverige? Får du nekande svar på dessa frågor bör du inte agera försökskanin åt företaget.

3. Läs in dig på behandlingen så mycket du bara kan

Det är också viktigt att minnas att man själv har ett ansvar att inte bli lurad och få något som inte är bra för dig själv. Var kritisk. Läs på så mycket du bara kan om de olika produkterna och behandlingarna. Många gånger kommer "nyheter" först till storstäderna Stockholm, Malmö och Göteborg. Man ska alltid vara lite skeptisk när något låter lite för bra, eller plötsligt är mycket billigare än andra behandlingar. Många gånger får man det man betalar för – tyvärr. Läs mer om behandlingar med botox i Stockholm på: http://www.botoxstockholm.nu.

Träning hjälper vid jobbiga tillfällen i livet

9 Jun 2018

Det finns tillfällen i livet där man inser att saker och ting inte blir som man tänkt sig - både på det privata planet som gällande karriären. Det senare är ofta lättare att hantera. Visst, det kan vara tufft att bli uppsagd, att inte få den tjänst man sökt eller inte få den lön man tycker att man förtjänar. Men, de känslorna kan även fungera som en drivkraft som gör att man tar sig framåt, driven av ren revanschlusta.

Privata misslyckanden är svårare att hantera. Ta bara en sådan sak som en skilsmässa. Har man gift sig med en person man älskar och trott sig att man ska spendera resten av livet tillsammans så är det också ett tydligt misslyckande då man väl inser att det inte fungerar. Ett misslyckande som dock inte på något sätt inte går att borsta av sig och resa sig ifrån. Ibland så fungerar saker inte som man tänkt sig och det går att komma stärkt ur en sådan situation.

Värre är det dock om det uppstår en konflikt i samband med ens skilsmässa; en konflikt som handlar om vårdnaden om barnen. Tyvärr är det inte ovanligt att se att svenska skilsmässor och separationer leder till en vårdnadstvist. Skälen till en sådan kan vara väldigt varierande och vi väljer att dela in dem i rent uppenbara och lite mer personliga sådana.

De uppenbara skälen till en vårdnadstvist innebär att barnen far illa. Det kan vara misshandel - fysisk såväl som psykisk, det kan vara drogmissbruk, det kan handla om misstankar om incest, det kan vara allvarlig psykisk sjukdom och andra saker. Barnet ska ha en trygg uppväxt - förekommer sådant vi ovan pekade på så är en vårdnadstvist - och ensam vårdnad - ett måste.

Samarbetsproblem som skäl vid en vårdnadstvist

Personliga skäl då? Ja, här kan vi nämna dessa i ett samlingsbegrepp som många anger som orsak till varför man söker om ensam vårdnad och inleder en vårdnadstvist: samarbetsproblem. Det är ett ord som rymmer allt från försvårande vid hämtning, svårigheter att hålla löften, missa att utföra viktiga ärenden å barnens vägnar och så vidare.

Det är en relativt ny anledning och skäl till varför exempelvis en mamma ska få ensam vårdnad. Ibland så är det också orättvis.

Hantera din kris genom att träna

Vi säger inte att det inte finns samarbetsproblem och att vissa - ofta pappor - inte kan sköta sin del av vårdnaden. Men, det som en vårdnadstvist innebär - oavsett skäl - är att den tar tid att lösa och att det handlar om stora, känslomässiga prövningar under tiden den pågår. Maktlöshet är en känsla som ofta används för att beskriva hur man känner sig under en vårdnadstvist - särskilt om man vet att man har rätt och är en lämplig vårdnadshavare.

Vid sådana lägen är det lätt att destruktiva tankar kommer upp. Där behöver man dels hjälp och dels olika ventiler för att klara av vardagen. Vi tänkte visa på vilken hjälp som finns och vilka ventiler som kan fungera:

  • Samarbetssamtal. Av kommunen ni tillhör så kommer du och din förre partner att erbjudas så kallade samarbetssamtal för att hindra att er vårdnadstvist når rätten. Dessa ska ni definitivt närvara vid - de har en förvånansvärd hög uppklarningsprocent
  • Advokat. Utan en advokat/jurist vid din sida så är det svårt - för att inte säga omöjligt - att vinna en vårdnadstvist. Denne kommer även att fungera som ett personlig stöd att luta dig mot genom ditt livs tuffaste resa.
  • Psykolog. Avfärda inte hjälpen från en psykolog som någonting som tyder på svaghet. Man behöver prata, man behöver ventilera sina känslor och man behöver guidning. En psykolog har verktygen för att du ska kunna bli starkare.
  • Träning. Det här är den tydligaste ventilen. Genom att träna och ta ut dig fysiskt så frigörs endorfiner som leder till att du blir piggare. Under tiden ditt träningspass pågår så kan du dessutom koppla bort tankarna på allt annat. 100 kilo på skivstången är fortfarande 100 kilo, en mil i spåret är fortfarande en mil - oavsett vad som sker i det privata livet.

← Äldre inlägg