Botox - för en slätare hy

Träning är något som man mår bra av - både in- och utvändigt. Ett träningspass frigör endorfiner som i sin tur gör att du blir lyckligare, gladare och får en bättre koncentrationsförmåga. För vårt välmående så är träning alltså extremt viktigt. Det naturliga är att man tänker sig ett pass på gymmet som något som ger en vackrare kropp, större muskler och bättre kondition - mend et finns alltså även andra, mer mentala, fördelar med att skriva in träning i kalendern några gånger i veckan.

För att må bättre på sikt så fyller träning en stor funktion - ju mer vi rör på oss just nu, desto mindre blir besvären då vi blir äldre. Även vid en högre ålder kan man se att träning fungerar bra, naturligtvis då efter sina egna förutsättningar. Vi blir lite rörligare, vi mår lite bättre och vi kan, som gammal, på ett bättre sätt möta vardagens alla utmaningar.

Det som dock inte träning kan göra gällande åldrande är att ta bort det som syns. Ett tydligt tecken på att man blir äldre är att ansiktet och huden där blir lite hängigare, lite rynkigare och lite mindre slätt. Ett faktum som, ska tilläggas, även kan komma i en relativt ung ålder då våra förutsättningar ser väldigt olika ut.

Att stoiskt acceptera sina rynkor och sina skönhetsfläckar är för många inte ett alternativ. Det kan vara tufft att titta sig i spegeln och inte längre känna igen ansiktet som tittar tillbaka. Därför är det glädjande att det finns metoder och behandlingar som fungerar, som inte är farliga och som inte kostar så mycket pengar att använda sig av. Botox är ett typiskt exempel på en sådan behandling.

Så fungerar botox rent konkret

Om vi säger att du har problem med horisontella rynkor i din panna och vill bli av med dessa genom botox så kan vi förklara hur det ser ut. Det börjar med att du besöker en klinik i Stockholm där du förklarar vad du behöver hjälp med och där du berättar om eventuella allergier samt andra saker - mediciner exempelvis - som personalen bör veta.

Därefter sker en grundlig undersökning av vad som är möjligt att göra och huruvida du är lämplig kandidat för botox. Det tredje steget är att man injicerar botox i området där huden behöver slätas ut - i ditt fall alltså pannan - och där preparatet i fråga börjar störa den signal som går mellan muskelcellerna och nerverna.

Här uppstår total avslappning - vilket konkret innebär att din panna slätas ut som en följd av att muskelcellerna slappnar av. Detta är en lite förenklad förklaring, men den ger en bra bild av vad som sker vid en behandling med botox. Pannan kan i det här fallet bytas ut mot rynkor vid ögonen, till lyft av läppar, hals och ögonbryn samt till att släta ut så kallade kråkfötter vid ögonen. Botox fungerar i stort sett överallt.

Du slipper jobbig återhämtning

Det som många pekar på som extra fördelaktigt är att man kan genomföra en behandling, få god effekt och slippa bli sjukskriven efteråt. Det som skiljer en behandling med botox mot många andra alternativ är att man per omgående kan återvända till arbete och redan efter någon/några dagar kan sätta igång med att träna igen.

Det handlar, helt enkelt, om en extremt bra metod för att bli av med rynkor och åter kunna titta sig i spegel och gilla det man ser.

8 Apr 2018