Detta är viktigt vid skönhetsingrepp

Om du letar efter en behandling som du önskar för att förbättra ditt utseende är det några faktorer som är viktiga att ta i beaktande och fundera igenom. För det första och det viktigaste kanske man kan påstå, är att det är överraskande lite som är reglerat i lag, vad man får göra och vilka sorts preparat man får använda i skönhetsbranschen. Dock är det så i ett så litet land som Sverige sprider sig skvaller och negativ publicitet väldigt snabbt via tillgången på internet och användning av sociala medier, om det är så att inte nyhetsmedierna väljer att ta upp behandlingar som går fel eller preparat som är farliga att använda. När det kommer till skönhetskliniker i Sverige är de flesta reglerade och har viss kontroll av Socialstyrelsen. Ändå finns det vissa kriterier som vi tycker att man bör titta efter när man väljer skönhetsklnik för en behandling. Vi listar dem här.

Detta kan du själv kolla upp

1. Utbildad personal

Att skönhetskliniken har rätt utbildad personal är ganska givet. Man kan ju inte be vem som helst arbeta med skönhetsbehandlingar. På vissa ställen nöjder man sig med att en personal har certifieringar, men det anser inte vi räcker. Här rekommenderar vi att personalen ska var sjuksköterska och utbildad till det för att arbeta med injektioner. Även att klniken har läkare om inte annat för säkerhets skull, ifall något skulle hända.

2. Produkter

Man bör och ska alltid ställa så många frågor du bara kommer på om de produkter som de använder sig av på kliniken. De bör alltid använda väl beprövade produkter för att minimera risken att du får någon allergisk reaktion. Och låt dig inte förvillas av "nyheter" som utlovar det ena eller det andra. Har produkten testats? Hur har det testats? Har produkten godkänts av ledande leverantörer av skönhetsprodukter? Har produkten använts i Sverige? Får du nekande svar på dessa frågor bör du inte agera försökskanin åt företaget.

3. Läs in dig på behandlingen så mycket du bara kan

Det är också viktigt att minnas att man själv har ett ansvar att inte bli lurad och få något som inte är bra för dig själv. Var kritisk. Läs på så mycket du bara kan om de olika produkterna och behandlingarna. Många gånger kommer "nyheter" först till storstäderna Stockholm, Malmö och Göteborg. Man ska alltid vara lite skeptisk när något låter lite för bra, eller plötsligt är mycket billigare än andra behandlingar. Många gånger får man det man betalar för – tyvärr. Läs mer om behandlingar med botox i Stockholm på: http://www.botoxstockholm.nu.

28 Jun 2018