Fillers för förändrade skönhetsideal

För flera år sedan, ville alla ha så små rumpor som det bara var möjligt. Idag är det annorlunda; Med de nya stjärnorna Beyoncé, Kim Kardashian och andra amerikanska kändisar, har det blivit inne med stora rumpor. Numera ser man unga, smala tjejer som tränar sin rumpa, inte för att den ska vara så liten som möjligt, utan för att den ska bli så stor och bred som möjligt. Tydligen är det attraktivt med en stor rumpa, i motsats för 20-30 år sedan. Det är bara att gratulera kvinnor som råkar ha stora, breda rumpor. Det är bara att vara stolt över den. Vi andra får försöka så gott det går.

Förstora rumpan 

Kan eller vill man inte träna upp rumpan så att den är så stor som möjligt, kan man alltid förstora den på artificiell väg. Då kan man med hjälp av fillers, göra den så stor man önskar. För den som är smal, men vill ha en snygg rumpa är fillers det bästa alternativet. De flesta salonger använder sig av injektioner av fillers om är biologiskt nedbrytbart (annars skulle kroppen stöta bort det). Och behandlingarna görs av sjuksköterskor och läkare. Det är en viktig aspekt. Alla estetiska behandlingar bör utföras av läkare och sjuksköterskor.

Personalen måste ha rätta utbildningen

De har den rätta utbildningen för att införa ämnen i kroppen. Redskapen som i detta fall, sprutan måste vara kliniskt ren och steriliserad, samt att de vet vad man kan införa för slags ämnen i kroppen utan att den tar skada. Du som kund bör ta reda på vilka behandlingar som man kan lita på och som har av EU godkända behandlingar. Vikten av rätta ämnen i kroppen kan inte nog poängteras. Här bör man tänka på PIP-skandalen. Det visade sig att ett franskt företag som hette PIP, sålde implantat till  kvinnor som senare visade sig vara silikon ämnat för industrin och inte för människokroppar.

Vi behöver lagar som skyddar patienter

Det uppdagades när flera kvinnor fick bröstimplantat som sprack. Som följd fick de utstå otrolig smärta när ämnet i implantaten rann ut i resten av kroppen och implantatet försvann. Efter det insåg politikerna att det inte fanns något regelverk kring plastikoperationer. Läkarna kunde i princip lägga in vad som helst i kvinnors kroppar utan någon som helst kontroll. Sedan dess har det blivit lag på kontroller på vad man får införa i kvinnors kroppar, och vad man inte får göra. Det är viktigt att kontrollera att skönhetssalongen följer gängse föreskrifter. 

3 Apr 2018