Kosmetisk 3D-tatuering på ögonbrynen – vad kostar det?

Tjänsten ”3D tatuering ögonbryn” är något som kan ses på många klinikers hemsidor idag. Att göra en 3D tatuering på ögonbrynen är något som bara blivit allt mer populärt att göra på senare år. De kan till exempel dölja ärr, eller ge personer med väldigt ljust hår synliga och fylliga ögonbryn. Det här gäller inte bara ögonbryn – många tatuerar även läpparna för att göra dem fylligare, eller en eyeliner runt ögonen. På så vis slipper man ta av och applicera sminket som tatueringen ersätter.

Att göra en 3D tatuering på ögonbrynen skiljer sig åt en del när det kommer till priser. I den här artikeln har vi undersökt tre slumpmässigt utvalda företag i Stockholm. Inga företagsnamn kommer att nämnas, utan artikeln syftar endast till att ge en överblick över hur prisläget för dessa typer av kosmetiska tatueringar ser ut.

Finns flera varianter av 3D tatueringen

Merparten av landets kliniker erbjuder flera olika typer av 3D tatueringar på ögonbrynen. Det första företaget i Stockholm vi kikar på, har en detaljerad prislista på sin hemsida. Till exempel går det att läsa ”3D tatuering ögonbryn – Microblading”. Microblading är en särskild teknik som används i just kosmetiska tatueringar. Den kallas ibland även för Taffy-metoden eller mikrobladsteknik. Att göra en 3D tatuering av brynen med den här tekniken kostar 4 000 kronor hos den här kliniken.

Något annat som syns i prislistan är ”3D+ tatuering ögonbryn”. Notera ”3D+”. Det här kallas även 6D hos vissa kliniker, och med den här tekniken ser de tatuerade ögonbrynen ännu mer naturliga ut.  Hos samma klinik, den första vi undersöker, kostar detta 4 200 kronor. Endast 200 kronor mer än vad ”vanlig” 3D kostar, alltså.

Jämförelser

Vi undersöker ytterligare en som göra kosmetiska tatueringar i Stockholm. Här kostar en ”3D tatuering ögonbryn (microblading)” 4 500 kronor. Alltså 500 kronor mer än vad det kostar om man besöker det första företaget vi tittade på. Värt att notera är att utbudet skiljer sig väsentligt. Här finns inte möjlighet att göra 6D tatueringar på ögonbrynen, utan endast den ovan nämnda tjänsten finns på hemsidan. Kanske finns det fler metoder om man ringer och frågor – men det annonseras inte ut på hemsidan.

Den tredje aktören i Stockholm vi hittar erbjuder tjänsten ”3D tatuering ögonbryn” – men någon närmare beskrivning om vilket tillvägagångssätt som används finns inte. Däremot finns en hel del information om efterförloppet och hur själva tatuerandet utförs. Om det är microblading som används är oklart. Sannolikt är det dock det, då den är mycket populär. Priset här är lite lägre än hos de två första stockholmsklinikerna. Här kostar det 3 500 kronor för ett par nya ögonbryn. Det här inkluderar även (som de andra två) ett återbesök inom sex veckor.

Vill du ha mer information om hur denna skönhetsbehandling går till hittar du det här: www.3dtatueringögonbrynstockholm.se.

31 Jan 2017