Man kan lyfta ansiktet utan operation

Inget är så bra för kroppen som träning och det är inte länge sedan läkarna upptäckte detta; att träning är bra för alla medicinska patienter, men fungerar samtidigt som en bromskloss mot åldrande. Inte så konstigt egentligen om man tänker på vad träning innebär; att man får igång blodcirkulationen, får igång fettförbränningen och ger en längre uthållighet.

Alla delarna ger hälsoeffekter på kroppen. Blodcirkulationen ger ökad genomströmning av blodet så att till exempel slaggprodukter åker ut ur kroppen. Fettförbränningen gör att det ohälsosamma fettet avlägsnas ur kroppen. Ökad kondition ger styrka och en starkare kropp. Så just därför vill vi här betona att inget annat är så bra för skönheten och hälsan som träning. Därmed sagt, innebär det inte att vi även kan satsa på andra metoder som kan ge en ett bättre utseende. 

Det finns några effektiva metoder som vi här går igenom, vad gäller för- och nackdelar. De är alla mer eller mindre kostsamma och kräver olika mycket av konvalescens och insats av oss själva.

Plastikoperation 

Detta är det mest omfattande av alla skönhetsingrepp man kan göra och kostar mest. Den kräver den längsta konvalescenstiden efter en operation. Beroende på vad det är man vill förändra eller åstadkomma, kostar en plastikoperation mellan 50.000 och 100.000 kronor. Detta gäller allt från ansiktslyft, bröstförstoringar, rumpförstoringar till fettsugningar och avlägsnande av hud.

Fillers

Detta är ett mycket mindre ingrepp där man fyller delar av ansiktet med silicon eller mer kroppsnära ämnen. Oftast är det läppförstoringar, utjämning av rynkor i pannan eller insjunkna kinder som behöver få ett lyft.

Botox

Detta är den kanske mest välkända metoden att avlägsna rynkor på. Man injicerar botox som är ett nervgift där rynkan sitter, vilket leder till att nerven dör och huden inte rör sig längre, vilket gör att den inte rynkar sig, helt enkelt.

Coolsculpting

Detta är en mer omstridd metod där man suger in den delen av kroppen som man vill åtgärda och kyler ner den. Fettcellerna kring området där fettet sitter, kyls ner och stelnar, vilket gör att de dör och huden blir mer stram efter en behandling.

V-Soft Lift

Detta är en V-Soft Lift-metod som enkelt uttryckt innebär ett ansiktslyft utan kirurgi och som kommer ursprungligen från Sydkorea där man har ett västerländskt skönhetsideal. Trådar av kroppseget material injiceras på olika ställen i huden. Sedan kan man strama huden mellan trådarna på önskvärt sätt. Man behöver ingen sjukskrivning och metoden är mycket mindre kostsam än vid plastikoperationer. Behandlingen brukar kunna sitta i upp till 24 månader, men allt beror på vilken livsstil man har. Om man röker förstörs huden mer och man ser äldre ut, till exempel.

9 May 2018