Stockholms skönhetskliniker – service och utbud

Begrepp som botox, fillers, restylane och azzalure var bara för några år sedan okända begrepp för de allra flesta svenskar. De här begreppen kände man på sin höjd till från amerikanska tv-program - man var liksom inte bekant med dem på ett vardagligt plan.

Numera ser det dock annorlunda ut då den sociala acceptansen för skönhetsingrepp, så som bröstförstoringar och bröstlyft, har ökat markant i Sverige. Stockholm är en av de städer i landet som har fått en mycket stor ström av olika typer av skönhetskliniker.

Varför Sveriges acceptans för olika typer av operativa- och icke-operativa skönhetsingrepp kan man bara spekulera i. Det skulle kunna bero på trender, och att just Amerika är ett land som Sverige hämtar mycket kultur ifrån - ett land där bland annat bröstförstoring och botoxinjektioner är mycket vanligt förekommande. Det skulle också kunna bero på att klinikerna blir allt mer professionella. I den här texten beskriv några av Stockholms bästa kliniker.

Obs! Inga företagsnamn kommer att nämnas – textens syfte är snarare att ge en generell bild över Stockholms skönhetskliniker.

”Stockholms snyggaste lokaler”

Den första kliniken som undersöks har sin verksamhet förlagd till stadsdelen Östermalm i Stockholm. Enligt Thatsup.se har den här kliniken ”förmodligen Stockholms snyggaste lokaler” och ett starkt fokus på bra resultat och hög service. Kliniken använder sig, enligt hemsidan, av den allra senaste tekniken för smärtfri och effektiv behandling.

Kliniken specialiserar sig på åderbråck och hudvård – andra operativa skönhetsingrepp så som bröstförstoring finns det mer nischade kliniker för.

”Vacker och bra miljö”

Den här kliniken, som ligger strax söder om Stockholms innerstad, har en ganska bred verksamhet. Här kan man göra allt ifrån bröstförstoringar, bröstlyft, bukplastik till antiage- och rynkbehandlingar. Enligt Thatsup ligger kliniken i vackra miljöer (Saltsjöbaden, Nacka) – de vackra miljöerna kombineras med ett bra bemötande som Thatsup beskriver som ödmjukt och trivsamt.

”Kunden i första rummet”

Den tredje kliniken som undersöks är nischade på plastkirurgi, och utför därmed allt ifrån bröstförstoringar till botoxinjektioner. Den här kliniken som, precis som den första, ligger på Östermalm i Stockholm, sätter enligt Thatsup alltid kunderna i första rummet.

”Plastik och kosmetik med toppmodern utrustning”

Den här kliniken ligger, precis som den andra, i stadsdelen Nacka i Stockholm. Lokalerna är stora – hela 300 kvadratmeter har de till sitt förfogande. Här kan man genomgå allt ifrån bröstförstoringar och bröstförminskningar till ögonlocksplastik och hudvårdsbehandlingar.

20 Aug 2016