Ta bort överflödigt fett med coolsculpting

Det man först och främst ska göra då man talar om träning, kost och en snyggare kropp är att göra skillnad på att gå ner i vikt och att bli av med fett. Gällande det första – att gå ner i vikt – finns det inga genvägar egentligen utan där handlar det hela om en relativt enkel ekvation om att röra sig mer och äta lite mindre samt nyttigare. Naturligtvis med vissa förbehåll; har du en sådan stor kroppshydda att det är omöjligt för dig att promenera eller springa så är en gastronomisk by-pass förmodligen den enda vägen för dig.

Vi riktar oss således till de personer som har de vanliga problemen; som kanske efter en vinter vill komma i form inför sommaren, som tycker att kläderna sitter sämre eller som helt enkelt vill tappa några kilon För dessa finns inga hemligheter eller mirakelmediciner; bättre kost och mer rörelse.

Det andra är en knivigare fråga och vi kan ge ett exempel på hur vi menar med svårigheten att bli av med fett. Vi kan säga att du gått ner ett antal kilo och känner dig nöjd med detta – dock så har du fortfarande kvar fett kring magen och du kan inte bli av med detta. Det spelar ingen roll hur mycket du springer, hur många sit-ups du gör eller vad du äter; fettet är kvar. Det är svårt – för att inte säga omöjligt – att bli av med fett från ett specifikt område på kroppen. Åtminstone på egen hand.

Dock så finns den en relativt ny metod som kan hjälpa till med detta; en behandling som inte innebär att man blir sövd, att man blir borta från jobbet eller att man på något annat sätt hämmas i sin vardag. Denna metod kallas coolsculpting och innebär att man besöker en klinik där en behandlare med hjälp av speciella redskap – munstycken – kyler ner, suger upp exempelvis fettet på magen och där detta sedan kristalliseras. Genom denna kontrollerade kyla så försvinner sedan fettet och det gör det permanent.

Häpnadsväckade effekter av coolsculpting

Coolsculpting är en metod framtagen – efter år av forskning – av två världsberömda forskare; Dr Rox Andersson och Dr Dieter Mannstein och resultat man ser hos patienter är faktiskt häpnadsväckande. Efter fyra månader så kan man summera en behandling med coolsculpting enligt följande siffror: så mycket som 25% av fettet har försvunnit från det behandlade området.

Om detta område sedan handlar om magen, om höften eller rumpan spelar ingen roll; coolsculpting går att genomföra på de flesta områden på kroppen. Dock – för att återknyta till början av texten: det är ingen metod att använda för att gå ner i vikt; coolsculpting tar bort överflödigt fett och ger en slankare kropp.

12 Nov 2016