Tänk på hudvården när du tränar

Efter en timme på löpbandet har du troligen hunnits svettas en hel del. Det samma gäller efter en timme på spinningcykeln. Att svettas är bra för kroppen och en del av människans eget kretslopp. Gifter följer med svetten ut ur kroppen.

Men huden, särskilt din hud i ansiktet kan behöva lite extra omvårdnad när du tränar mycket. I dag bor många i städerna och huden utsätts därmed för föroreningar som finns i luften och många, särskilt kvinnor använder smink. Om du kommer ihåg det så är det bättre att träna utan smink så att ansiktets porer får göra sitt naturliga jobb.

Om du som man har skägg kanske du använder produkter i ditt skägg, till exempel balsam eller annat. Det kan också hindra hudens naturliga sätt att andas under hård träning. Det här är något huden ändå klarar av men du kan märka att efter en tids intensiv träning så kan din hy förändras. I värsta fall se dålig ut fast du lagt tid på att förbättra ditt utseende. Du kanske känner att du får små plitor eller acne.

Viktigt rengöra huden på djupet

Vare sig du är man eller kvinna behöver din hud rengöras på djupet då och då. Det gäller särskilt om du använder andra produkter som kan hindra hyns naturliga tillstånd. De flesta människor mår bra av att ge sin hy behandlingar med olika peelingprodukter. Peelingen fungerar som en skrubb i ansiktet och på kroppen. Ansiktspeeling ska självklart vara av en mycket mildare och skonsammare variant än kroppspeelingen,  annars river du lätt upp känsliga hudpartier i ditt ansikte.

Huden i ansiktet är ofta mycket känsligare än till exempel på benen. Kroppsskrubb kan innehålla riktigt stora peelingkorn men i ansiktet ska kornen som skrubbar dig gärna inte vara större än små sandkorn.

Det fina med peeling och skrubbprodukter är att de kommer åt porerna och rengör på djupet, det är snudd på omöjligt att rengöra lika grundlig utan peeling. 

Ett gammalt välbeprövat knep är annars värme för att öppna porerna. Du som ska rengöra din hud kan gärna värma upp den först med ett hett bad eller en riktigt varm dusch. När du gjort djuprengöringen behöver den återfuktas och bli lugnad igen. Det finns flera produkter som fungerar bra för rengörande hudvård för såväl kvinnor som män. Rodial med bas i London har en rad intressanta produkter på området.

Filosofin bakom märket är att uppnå resultat som tidigare inte varit möjliga. Det här är produkter som riktar in sig på specifika hudproblem - glåmig slapp hy, celluliter, fina linjer, rynkor och pigmentförändringar med mera. Det kan vara en bra start för dig som vill skämma bort din hy och ge huden en välgörande behandling samtidigt som du tränar och ger kroppen vård inifrån.

26 Feb 2017