Tips för den som ska genomgå en bröstförstoring

Att förstora brösten kan göra under för självförtroendet och utstrålningen för de kvinnor som känner sig missnöjda med sin bröststorlek. Fenomenet har växt kraftigt i popularitet i Sverige de senaste åren – framförallt kanske i storstäderna som Stockholm och Göteborg. Den sociala acceptansen kan skilja sig en del mellan mindre städer och större städer – och särskilt i Stockholms centralare delar verkar det vara populärt.

När man har genomgått en bröstoperation kan en hel del praktiska problem uppstå. För att minimera dessa problem så mycket som möjligt finns det en del saker man kan tänka på.

Ha kylpåsar och värmepåsar hemma

Efter en bröstförstoring kan smärtan göra sig påmind under stora delar av dygnet, och så kan även svullnaden. För att dämpa svullnad är det en effektiv metod att helt enkelt applicera kyla på området. En påse frysta ärtor fungerar perfekt för ändamålet.

Av den plötsliga vikten som tillkommit kroppen i samband med operationen kan även ryggen ta en del skada. För ryggen är istället värmepåsar det bästa.

Ha bekväma kläder

Se till att ha bekväma kläder redo när du kommer hem efter operationen. Skjortor, eller andra tröjor med dragkedja eller knappar är att föredra. På grund av svullnaden och den smärta som kan uppstå om man drar tröjorna över huvudet bör man undvika ”vanliga” tröjor.

Ha lätt mat tillgänglig

Det kan ibland kännas lite svårt att äta efter en bröstförstoring, till stor del på grund av positionen man sitter i. Utöver det kan det också tillkomma en del smärtor om man ska laga maten. Det kan därför vara skönt att ha väldigt enkel mat att stoppa i sig, så som chips, fruktdrinkar, soppa eller liknande. Bara att öppna och äta med andra ord.

Placera gärna ut maten på bekväma höjder innan operationen också. Att behöva sträcka sig efter mat som är högt placerad när man precis har genomgått en bröstförstoring är inte det skönaste för kroppen.

Någon som tar hand om dig

Eftersom det mesta blir svårare att göra efter bröstförstoringen kan det vara bra att ha någon som sköter om dig och kan ta hand om vissa ärenden. Någon som både kan hämta dig ifrån, och lämna dig vid operationen är också bra att fixa. Om du har barn bör du också ordna hjälp med barnpassningen – att ta hand om barn är extra krävande om man precis har förstorat brösten.

Ta det lugnt

Ta det lugnt med vardagliga fysiska aktiviteter – om du till exempel bor i ett hus i Gamla stan i Stockholm utan hiss, gå väldigt lugnt i trapporna. Det här gäller även andra typer av vardagliga ansträngningar.

26 Aug 2016