Träningen gör ditt sexliv bättre

Det finns ett starkt samband mellan hur vältränad man är och hur bra ens sexliv är. Att träning är bra för vår hälsa är välkänt för de allra flesta. Tro det eller ej, men tränar man regelbundet så bidrar det till ett bättre sexliv. Det gäller ung som gammal, människor som tränar har visat sig i flertalet studier att de har mer sex. Med andra ord så är det aldrig för sent att börja träna och ta del av dess hälsoeffekter.

När man tränar frigörs så kallade endorfiner (lyckohormoner) som gör att man slappnar av och får lättare att komma i rätt stämning. För män så bidrar träningen till minskad risk för impotens. Träning håller hjärtat och artärerna hälsosamma, vilket minskar risken för impotens. Är man kvinna så kan man räkna med att man får skönare orgasmer, studier påvisar att kvinnor som tränar regelbundet blir upphetsade snabbare. De får orgasm fortare som också är mer intensiva! Generellt sett, är man bättre vältränad så anses man vara bättre i sängen, det är å andra sidan kanske inte så konstigt, sex är ju trots allt en fysisk aktivitet som kräver både kondition och styrka.

En av de aktiva huvudhormonerna för män när det gäller träning och sex är testosteron. Det är ingen hemlighet att ju högre nivåer av testosterån man har desto högre sexualdrift har man. Med åren som man blir äldre sjunker dessa nivåer av testosteron vilket ofta leder till ett mindre intresse av sex. Ett enkelt sätt att höja testosteronnivåerna är att bli starkare och uthålligare i kroppen. Tyvärr räcker det inte bara att gå några promenader i mediokert tempo eller bara springa. Man måste styrketräna gärna med vikter så att musklerna i kroppen blir uthålliga och för att forma dem från slappt daller till något mer attraherande och vackrare.

När det kommer till styrketräningen är det viktigt att speciellt träna styrkan i mage och säte, stärker man upp dessa delar i kroppen kommer vardagen garanterat kännas lättare och öka ens livskvalitet. Det förbättrar sexlivet och det hjälper också en att förbli stark när man blir äldre.

Att dessutom känna sig bekväm med sin kropp brukar leda till ett bättre och mer avslappnat sex. Dessa personer har ofta en bättre självbild än de som inte tränar. Till exempel har studier visat att personer som tränar 2-3 gånger i veckan känner sig mer sexuellt åtråvärda än genomsnittet. Det är större chans att man vågar ta för sig mer i sängen när man har en bättre självbild. Vill man krydda till relationen sinsemellan varandra lite extra finns det flera spännande hjälpmedel, till exempel vuxenleksaker som man kan utforska en hel del med varandra. Tillåt er själva att vara lekfulla, det är bara fantasin som sätter stopp!

22 Jul 2017