Gästblogg: Våga träna lättklädd

Jag har ofta sett personer på gymmet och i löparspåret som döljer sina kroppar i stora, bylsiga kläder och länge undrat varför. Det är ju väldigt mycket skönare att träna i exempelvis shorts/hotpants och ett linne. Dessutom så ser man bättre vilka muskler som aktiveras. Många verkar tro att de som klär sig på ett sådant sätt på gymmet gör det i ett syfte att visa upp sig och använder gymlokalen som någon typ av catwalk.

Likaså gäller folk som speglar sig på gymmet; även de tvingas se hur fördomar prackas på dem och att de anses som ytliga i och med detta. Här kan jag alltså slå hål på två stycken myter i samma smäll: Man klär sig lätt för att se att rätt muskler aktiveras vid respektive övning och - tada! - man använder en spegel för att se detta.

Tillbaka till min nyfikenhet om de bylsiga kläderna dock. I veckan så frågade jag en tjej på gymmet varför hon klädde sig så tungt; en tjej med normal kroppsform och som lyfte vikter på ett bekvämt sätt som visade att hon var hemmastadd i gymmiljön. Hon sänkte huvudet lite och sa att hon hade så håriga underarmar att hon skämdes för att visa dem.

Så var det med det alltså och jag undrar om det finns fler där ute som lider av samma problem? Generande hårväxt, alltså. I så fall så har jag ett förslag som en god vän till mig testade för några år sedan - nämligen en hårborttagning med laser.

Hårborttagning med laser hjälpte min vän i Stockholm

Min manlige vän bor i Stockholm och led verkligen av att hans rygg var så hårig. Vissa kan göra det till lite av en rolig grej - men han skämdes verkligen och hade stora komplex. I och med att han tränade - och tränar - väldigt mycket så tvingades han alltså att visa sin rygg varje dag i stort sett.

Lösningen för honom blev att besöka en klinik i Stockholm där man bokade in en hårborttagning med laser. Minns jag saken rätt så innebar det att man använde starka blixtra med ett rött ljussken som liksom brände bort alla hårsäckar.

Det talande med detta var att han var tvungen att gå dit sex- eller sju gånger och vila typ sex veckor mellan varje behandling. Vill ni ha en quick-fix så är alltså inte hårborttagning med laser något för er. Vill ni dock ha ett permanent resultat så är behandlingen verkligen att rekommendera.

Min vän har inte ett hårstrå kvar på sin rygg. Tack vare att han “led” (han sa att det kändes som att bli lite nypt på ryggen) sig igenom en hårborttagning med laser så är han idag helt hårfri, Det här var alltså några år tillbaka i tiden.

Vad jag har förstått så kan man behandla i stort sett alla områden på kroppen - underarmar, rygg, rumpa, överläpp, bikinilinje och ben - och det enda som krävs är att man inte har för mörkt pigment. Tydligen så kan man vid en hårborttagning med laser bränna huden istället för hårsäckarna om man har för mörkt pigment på sin kropp. Det här får ni dock gärna kolla upp - jag antar att varje patient bedöms unikt inför varje behandling.

Läs mer om hårborttagning med laser här

Skriven av Ina som driver inas.se.

6 Feb 2018