Fillers är ett bra alternativ

Det finns många sätt att bemöta problem som uppstår vid åldrande. Det vanligaste då det kommer till så kallade skönhetsfläckar är att man köper dyra produkter. Vill du bli av med rynkor – ja, då är det också troligt att du köper en dyr kräm som du därefter smörjer in ditt ansikte med. Detta kommer också att ge visst resultat – men det kommer i slutändan att kosta lite mer än vad det smakar. Problemen kommer att komma tillbaka så fort du slutar att använda produkten; och förmodligen så kommer du också att se fler rynkor än vad du hade till en början. Alternativ nummer två då? Ja, där handlar det om att vända sig till plastikkirugin. Något som förvisso är effektivt och som ger ett mer permanent resultat; men som även kostar ganska mycket och där du dessutom utsätter dig för ganska stora risker – exempelvis narkos innebär alltid en viss risk.

Hur ska man då göra, är det bara att acceptera det kroppsliga förfallet och se hur ansiktet fåras av rynkor både i pannan och kring ögonen? Nej, vi skulle vilja slå ett slag för ett tredje alternativ – ett alternativ som får ses som en slags mellanväg och som går under namnet fillers. 

Om vi förenklat skulle beskriva fillers så kan vi säga att du är huvudpersonen i vår berättelse och att du bor i Stockholm. Du har länge varit missnöjd med den person som dagligen tittar dig i spegeln; du känner inte längre igen dig och tycker att rynkorna i pannan förfular intrycket av dig. Därför beslutar du dig för att testa fillers och efter ett noggrant övervägande så bokar du in dig för en konsultation med en läkare på en klinik i Stockholm. Under denna konsultation kommer du att få beskriva ditt problem samt säga vilka förväntningar du har på behandlingen – läkaren å sin sida kommer att bedöma om du är en lämplig kandidat för fillers som behandling. Vi säger att du passar för fillers och vi säger att du bokar in en tid för behandlingen. Detta är vad du kommer att få i retur:

  • Ett nästintill smärtfritt ingrepp: Fillers injiceras direkt i huden – i det område där du behöver – och sker med hjälp av bedövningsmedel eller med bedövningskräm.
  • Ingen sjukskrivning. Många som genomför någon typ av estetisk behandling tvingas till vila från jobbet – denna konvalescens kan sträcka sig till flertalet veckor. Problematiskt, naturligtvis om man ser till inkomsten. Med fillers kan du vara tillbaka i arbete redan efter någon timme. Med viss svullnad dock.
  • Medel som kroppen bryter ner. Fillers består av antingen Restylane, Juvéderm eller Teosyol; ämnen som samtliga bryts ner av din kropp. Det handlar således om en skonsam behandling. Ett minus – eller plus, beroende på hur du ser det – är att behandling med fillers inte ger ett permanent resultat. Du får räkna med att efter sex till tolv månader återvända till kliniken i Stockholm för ännu en behandling; förutsatt att du varit nöjd med resultatet.
20 Sep 2017